HET KON NOG NET: OPENING DE BIEZEN

25 en 26 september

Het kon nog net binnen de corona-maatregelen: de officiële opening van het nieuwe sportpark De Biezen. Vrijdag 25 september 2020 was de nieuwe rugby-accommodatie aan de Rivierstraat volledig coronaproef gemaakt. Dat betekende dat de ongeveer 125 genodigden werden ontvangen bij de poort waar ze zich konden inschrijven, handen ontsmetten en verder naar het clubhuis waar de dames en heren werden ontvangen door fotograaf Yvette Gito voor een plaatje van de gasten met het grote Wasps-logo ernaast.

Oudere Wasps-jeugdleden stonden ook klaar om de gasten een glas bubbels of een glas jus d'orange aan te bieden. Tegen 18.00 uur kwam ook burgemeester Bruls naar de Biezen. Hij spoedde zich naar een tentje op het veld, terwijl de genodigden op de tribune - op anderhalve meter - plaatsnamen. Spreekstalmeester Leo Preusting heette alle genodigden welkom, waarna voorzitter Freek Oosting een terugblik gaf op de totstandkoming  van het nieuwe complex. Hij gaf de burgemeester een fotoboek met daarin heel veel plaatjes van de totstandkoning van velden en clubhuis. 

De burgemeester toonde zich onder de indruk, was blij dat de gemeente ook eeens iets goeds kon doen met een private partij, hoopte dat de discipline van de rugbyers ook eens in de raadzaal overgenomen zou worden en felciteerde tenslotte The Wasps. Vervolgens was het actie: jeugdleden die de bal doorspeelden naar de voorzitter die de bal tenslotte naar de burgemeester passte. Die nam een aanloop, liep door een lint tussen de palen en maakte niet de aangekondigde buikschuiver, maar drukte de bal wel op de grond. Rugbycomplex De Biezen was daarmee geopend!

Een dag later was het voor de club, te beginnen met de TBM'ers, daarna de U14, U16 en U18 en tenslotte de dames en de heren. Een laatste biertje, want om 20.00 uur ging het clubhuis dicht. En vanaf de dinsdag daarop helemaal dicht tot op de dag van vandaag. Snik!