NIEUWE SONGBOOK IS VERSCHENEN

MAART 2021

Kortgeleden is het nieuwe songbook van de drukker gekomen. Een songbook van NRC The Wasps, maar geïnitieerd, geproduceerd en uitgegeven door de Vrienden van The Wasps.

Het boekwerkje op A6-formaat is maar liefst 210 (!) pagina’s dik en heeft een harde cover. Er staan vele tientallen, nostalgische  (inter)nationale liedjes in, allemaal onderverdeeld in categorieën als Wasps-songs, volksliederen, Nederlandse, Engelse en Duitse liederen en speciale Ladies-songs.

Voor de goede orde: een deel van de inhoud is 18+, zullen we maar zeggen, maar er staan ook genoeg Nederlandse smartlappen in hoor.

Het boek kost € 12,50 en is te bestellen op deze website, klik daarvoor op de button Merchandise of stuur een app-bericht naar Leo Preusting: 06 53 19 65 14.

Een groot aantal leCover Songbook vóór - klein.jpgden van de Vrienden van The Wasps is merendeels opgegroeid in die echte rugbycultuur waarin niet alleen vriendschappen zijn gesmeed met elkaar, maar zeker ook met de tegenstanders van weleer. Dat laatste gebeurde vooral in de roemruchte derde helften waarin we de tegenpartij voorzagen van een kannetje of wat aan bier en al snel na die eerste drankjes kwamen de spelletjes en liedjes aan bod. Veel liedjes, heel veel liedjes, in het Nederlands, natuurlijk Engels, maar ook in het Frans en Duits, alles kwam aan bod en naarmate er meer bier vloeide werd de stemming beter.

Uit het Voorwoord citeren we de volgende tekst:

Vanaf vandaag heb jij geen excuus meer! Met dit songbook heb je altijd een enorm scala aan rugby-liederen bij de hand. Verplichte kost dus voor iedere speler en speelster van The Wasps bij iedere wedstrijd. En voor alle supporters!
Dus: sing, you bastards, sing!